ГоловнаПолітика

Порошенко гарантував продовження реформ, незважаючи на наближення виборів

"Я запевнив лідерів ЄС, що українська влада не буде зменшувати темпів реформування держави".

Порошенко гарантував продовження реформ, незважаючи на наближення виборів
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко пообіцяв, що українська влада продовжить проводити реформи, незважаючи на наближення виборів.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок після зустрічі з верховним представником ЄС із закордонних справ Федерікою Могеріні.

"Я запевнив лідерів ЄС, що українська влада і я як президент не будемо зменшувати темпів реформування держави, незважаючи на наближення виборчого циклу в Україні 2019 року", - заявив він.

Федеріка Могеріні напередодні візиту в Україну дала інтерв'ю агентству УНІАН, в якій закликала владу прийняти важливі закони в рамках Угоди про асоціацію і подвоїти боротьбу з корупцією.

Створення Антикорупційного суду, про який говорила, зокрема, Федеріка Могеріні, - критичне питання для співпраці міжнародних фінансових організацій з Україною. При цьому влада України тривалий час блокувала створення цієї інституції. У грудні 2017 року Верховна Рада отримала президентський законопроект про створення Антикорупційного суду, але його розкритикували МФО. Незважаючи на це, 1 березня законопроект прийняли в першому читанні в первісному вигляді. Українська влада пообіцяла, що до другого читання законопроект виправлять згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії.

2019 року в Україні навесні обиратимуть президента України, восени - Верховну Раду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram