ГоловнаПолітика

Посол Франції вважає, що в Україні існує ризик відкочування реформ

Перш ніж результати реформ стануть відчутними для населення, має минути час.

Посол Франції вважає, що в Україні існує ризик відкочування реформ
Изабель Дюмон
Фото: Макс Левин

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон вважає, що точка неповернення в процесі реформ Україна ще не пройдена, тому слід продовжувати реформування держави.

Про це вона заявила в спільному з послом Німеччини Ернстом Райхелем інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна".

"Це питання, яким ми всі переймаємося протягом останніх років: чи була вже пройдена точка неповернення (в процесі реформ - ІФ)? Думаю, на жаль, поки що ні", - сказала Дюмон.

Вона також зазначила, що завжди є ризик відкочування реформ.

"Вони (українці, - ред.) бачать, що Україна ще не проминула точку неповернення. І це лякає. Вони не бачать поліпшень у повсякденному житті, але знають, що ситуація може і погіршитися. Ось чому ці останні реформи такі важливі, особливо Антикорупційний суд, щоб показати: так, ми дійсно досягнемо цього", - уточнила дипломат.

Дюмон підкреслила, що перш ніж результати реформ стануть відчутними для населення, має минути час.

Райхель, зі свого боку, також додав, що практично кожна людина в Україні зазнала фінансових втрат через конфлікт з Росією і більш ранні помилки українських лідерів.

"Згадайте часи років 10 тому, коли всі мали валютні кредити і люди втратили багато грошей через це. Фундаментальні помилки керівників, скоєні тоді, мають великий ефект до сьогодні", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше Держдеп США закликав Україну подвоїти зусилля у проведенні реформ. Раніше про уповільнення реформ заявив Міжнародний валютний фонд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram