ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ заявив про уповільнення реформ в Україні

"Тривале зволікання з черговим переглядом програми говорить саме за себе".

МВФ заявив про уповільнення реформ в Україні
Пол Томсен
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд відзначає ослаблення реформаторських зусиль влади України.

Про це сказав на брифінгу у Вашингтоні глава європейського департаменту Фонду Пол Томсен, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми бачимо деяке уповільнення реформ. Тривале зволікання з черговим переглядом програми говорить саме за себе", - заявив Томсен.

Наразі ситуація не несе суттєвого ризику для України, зокрема через монетарну політику Національного банку, що заслуговує високих оцінок. Але уповільнення реформ загрожує Україні втраченими можливостями, наголосив Томсен.

Нагадаємо, що чинна програма МВФ щодо кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) розпочалася в березні 2015 року і триватиме до березня 2019 року.

Загальний обсяг програми становив 17,5 млрд доларів, тоді як Україна наразі привернула тільки 8,7 млрд доларів зі всієї суми (перший транш на 5 млрд доларів - у березні 2015 року, другий - на 1,7 млрд доларів в серпні 2015 року, третій - на 1 млрд доларів у вересні 2016 року, четвертий - на 1 млрд доларів у квітні 2017 року).

Україна не може отримати п'ятий транш Фонду через невиконання двох основних вимог - підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня та створення Антикорупційного суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram