ГоловнаЕкономікаДержава

Працівники вагоноремонтного заводу Жмеринки сподіваються на допомогу влади у порятунку підприємства

Люди скерували звернення до президента.

Працівники вагоноремонтного заводу Жмеринки сподіваються на допомогу влади у порятунку підприємства
Фото: censor.net.ua

Сьогодні, 20 квітня, у Вінниці відбувся мирний мітинг працівників Жмеринського вагоноремонтного заводу (ЖВРЗ) ТОВ "Експрес". Люди зібралися біля будівлі СБУ, після чого попрямували до прокуратури і до губернатора. Про це повідомляє прес-служба Жмеринського вагоноремонтного заводу.

Як йдеться у повідомленні, люди вийшли на акцію 11 квітня 2018 року у зв'язку з тим, що на ЖВРЗ ТОВ "Експрес" було проведено обшук приміщень слідчою групою Служби Безпеки і Генеральної прокуратури України і вилучено реєстраційні документи та печатку підприємства, без яких неможливо укладати юридичні угоди та здійснювати робочі процеси, виплачувати заробітну плату.

Перед обшуком слідчі ГПУ і СБУ пред'явили рішення суду, в якому була вказана стаття про доведення до банкрутства. Розслідування, за словами слідчих, ведеться у справі про корупційні дії керівництва Укрзалізниці та Міністерства інфраструктури під час проведення тендерів.

Прес-служба наполягає: ЖВРЗ ТОВ "Експрес" виконував 2 замовлення від Укрзалізниці з ремонту вагонів, але тендер проводився за допомогою електронної системи Prozorro. Всі документи, що стосуються тендерів, були пред'явлені слідчим ГПУ і СБУ, але останні шукали документи про збори учасників ТОВ "Експрес", купівлю-продажу корпоративних прав. В результаті були вилучені реєстраційні документи та печатка підприємства. На підприємстві кажуть, що юристів вагоноремонтного заводу допустили на обшук тільки через 7 годин після його початку.

14 квітня 2018 працівники вагоноремонтного заводу ТОВ "Експрес" і жителі Жмеринки вийшли на першу мирну акцію протесту. З плакатами в руках активісти пройшлися по території заводу і центру міста. Протестувальники закликали місцеву владу, президента і прем'єр-міністра розібратися в ситуації і не допустити рейдерського захоплення ЖВРЗ. Але жодної реакції не було, говорять представники заводу.

"Для вирішення проблеми було підготовлено звернення до президента, прем'єр-міністра та місцевої влади з проханням врятувати ЖВРЗ від рейдерів. Працівники вагоноремонтного заводу, крім стихійного флешмобу у соцмережах, мають намір провести акцію протесту біля стін Генеральної прокуратури України і Національного антикорупційного бюро з вимогою правосуддя", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Працівники вагоноремонтного заводу і мешканці Жмеринки чекають відповіді на свій лист до президента, прем'єр-міністра і сподіваються на допомогу влади у порятунку ЖВРЗ від рейдерського захоплення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram