ГоловнаЕкономікаДержава

ДФС описала майно "Укрнафти" на 3,3 млрд гривень

Податкова заборгованість "Укрнафти" на сьогодні становить близько 15 млрд грн.    

ДФС описала майно "Укрнафти" на 3,3 млрд гривень
Фото: ukrnafta.com

Державна фіскальна служба описала майно ПАТ "Укрнафта" ще на 3,3 млрд грн.

Про це повідомила прес-служба відомства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Податковим керівником додатково описано в податкову заставу майно ПАТ "Укрнафта" на суму 3,3 млрд грн (свердловини й обладнання), згідно з даними, отриманими від "Геоінформ України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що "Укрнафта" намагається в судовому порядку оскаржити раніше проведений ДФС опис її майна на 11,2 млрд гривень.

За даними ДФС, податкова заборгованість "Укрнафти" на сьогодні становить близько 15 млрд гривень.

Нагадаємо, через податковий борг "Укрнафті" відмовляли продовжувати ліцензії на видобуток. Новий менеджмент "Укрнафти" запропонував погасити податковий борг. Це можна зробити або за рахунок передачі ДФС 2 млрд кубометрів газу, який належить компанії та чия ринкова вартість перевищує 15 млрд грн, або через розстрочку й погашення боргу виключно за рахунок грошових коштів компанії протягом 3 років.

У вересні минулого року Державна служба геології та надр продовжила "Укрнафті" на 20 років дев'ять спецдозволів на користування надрами.

"Укрнафта" є найбільшою нафтовидобувною компанією країни. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних із колишніми акціонерами ПриватБанку, - близько 42% акцій.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram