ГоловнаПолітика

Касаційний суд вирішив не розглядати скаргу захисників Курченка

Спеціальне досудове слідство продовжиться за рішенням Печерського районного суду.

Касаційний суд вирішив не розглядати скаргу захисників Курченка
Фото: minfin.com.ua

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду відмовився розглядати касаційну скаргу на рішення судів першої і другої інстанції про спеціальне досудове розслідування стосовно бізнесмена Сергія Курченка. Про це сказано в рішенні суду, передає УНН.

"Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою захисника Сухова Ю. М. в інтересах Особи_2 (С. Курченко, - ред.) на рішення слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 7 березня 2018 р. і постанову Апеляційного суду міста Києва від 15 березня 2018 р.", - йдеться в постанові суду.

У рішенні суду також зазначено, що постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 7 березня Печерський районний суд Києва надав дозвіл на проведення спеціального попереднього розслідування у справі бізнесмена Сергія Курченка, підозрюваного в створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації.

За даними слідства, Курченко організував незаконне заволодіння скрапленим газом, яке видобувало ПАТ "Укргазвидобування" і ВАТ "Укрнафта" і яке належало державі, на загальну суму 2,2 млрд гривень шляхом його протиправного придбання на спеціалізованих аукціонах за цінами значно нижчими за ринкові, нібито "для потреб населення".

12 березня захист оскаржив рішення суду про заочне розслідування стосовно Курченка.

15 березня Апеляційний суд відмовився приймати до розгляду скаргу захисту щодо заочного слідства у справі Курченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram