ГоловнаПолітика

МІП запропонувало заблокувати 21 антиукраїнський сайт

Попередній список міністерства ні до чого не привів.

МІП запропонувало заблокувати 21 антиукраїнський сайт

Міністерство інформаційної політики України підготувало новий перелік сайтів, які відомство пропонує заборонити в країні, йдеться у відповіді міністерства на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Згідно з відповіддю, до нового переліку сайтів, які містять інформацію, заборонену до поширення нормами українського законодавства, увійшов 21 ресурс.

Зокрема, в запропонованому переліку названі: dan-news.info, admin-gorlovka.ru, dnr24.su, gorlovka.today, golospravdy.com, s-narodom.ru, politnavigator.net, riafan.ru, dnr-hotline.ru, genocid.net, miaistok.su, dnr24.com, republic-tv.ru, ruskline.ru, dnipress.com, kianews24.ru, c-eho.info, crimea.ria.ru, c-inform.info, komtv.org і gazetacrimea.ru.

У Мінінформполітики назвали причини, за якими слід заборонити ці сайти в Україні: ч.2 ст.109 Кримінального кодексу (публічний заклик до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

До характеристики кожного ресурсу додаються посилання на матеріали з цих сайтів.

Відзначається, що цей перелік підготовлено робочою групою з моніторингу при Мінінформполітики на виконання положень Доктрини інформаційної політики України, його передано на розгляд експертної ради при міністерстві.

"Наступним кроком, в разі позитивного висновку експертної ради та відповідних рекомендацій, перелік буде передано правоохоронним органам для встановлення факту вчинення правопорушення та відповідного реагування в межах компетенції", - наголошується у відповіді МІП.

Нагадаємо, 19 червня 2017 року Мінінформполітики оприлюднило перелік з 20 сайтів, рекомендованих до заборони в Україні. В той список входили "Російська весна" (rusvesna.ru), RusNext (rusnext.ru), ІА "Новинний фронт" (news-front.info), ІА "Новоросія" (novorosinform.org), новинне агентство "Харків" (nahnews.org), ІА "Антифашист" (antifashist.com), "Антмайдан" (antimaydan.info), Луганський інформаційний центр (lug-info.com), Novorossia Today (novorossia.today), азаровський комітет порятунку України (comitet.su), Новоросс.info (novoross.info), "True! Правда!" (Freedom.kiev.ua), ПолітНавігатор (politnavigator.net), "Одна батьківщина"(odnarodyna.org), "За СРСР" (zasssr.info), "Русская правда" (ruspravda.info), "Луганськ онлайн" (on-line.lg.ua), "Портал російського народу Криму" ( ruscrimea.ru), "Кримська правда" (c-pravda.ru), ТРК "Крим" (1tvcrimea.ru).

Втім, ці ресурси так і не були заборонені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram