ГоловнаПолітика

Поліцейського, який застосував газ проти журналіста біля Ради, відсторонили від роботи на масових акціях

"Всяке може трапитися під час виконання завдання, але це не може бути виправданням".

Поліцейського, який застосував газ проти журналіста біля Ради, відсторонили від роботи на масових акціях
Фото: Сергей Нужненко

Поліція відсторонила від роботи на масових заходах патрульного, який застосував сльозогінний газ проти фотокореспондента "Радіо Свобода" Сергія Нужненка під час зачистки наметового містечка біля будівлі Верховної Ради 3 березня.

Про це повідомив начальник Управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля в ефірі "Громадського радіо".

"До завершення службового розслідування ця людина участі в масових заходах не братиме, оскільки я не вважаю такі дії прийнятними і нормальними. Я допускаю, що всяке може статися під час виконання завдання, що не помітили, не так зрозуміли, але це у жодному разі не може бути виправданням поліцейського", - сказав він.

Також Зозуля спростував інформацію про те, що цей патрульний раніше служив у спецпідрозділі міліції "Беркут".

Нагадаємо, вранці 3 березня поліція почала ліквідацію наметового містечка під Верховною Радою, яке перебувало там з осені минулого року. В результаті виникли зіткнення, за підсумками яких у відділення поліції забрали 100 осіб, близько десяти осіб отримали травми. Постраждали сім співробітників Національної поліції. У поліції заявили, що знайшли на території наметового містечка дев'ять гранат РГД-5, запали, коктейлі Молотова, п'ять димових мін.

За фактами подій 3 березня порушено три кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень співробітником правоохоронного органу), ч. 3 ст. 171 КК (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram