ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков: перед обшуками в наметовому містечку Семенченко виносив сумки, можливо, зі зброєю

Із затриманих 112 чоловік відпущені всі, крім двох.

Аваков: перед обшуками в наметовому містечку Семенченко виносив сумки, можливо, зі зброєю
Арсен Аваков
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков допускає, що в сумках, які виносив народний депутат Семен Семенченко перед слідчими діями в наметовому містечку біля Верховної Ради 3 березня, могла бути зброя.

Про це він заявив у ході зустрічі в Європейській Бізнес Асоціації в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"У поліцейських не вистачило духу, коли виходив звідти недоторканний Семенченко, за 15 хвилин до початку (слідчих дій, - ред.), з двома важкими сумками, як ми думаємо, зі зброєю. Вони не зупинили його, і це теж проблема", - сказав Аваков.

Міністр нагадав, що в наметовому містечку було знайдено бойові гранати й запали до них. Він також зазначив, що на проведення слідчих дій були відповідні рішення судів, але після виявлення зброї було ухвалено рішення про вилучення всіх речових доказів і затримання учасників.

"Після того, як там було знайдено зброю, вибухівку, було прийнято рішення, що в рамках цієї процедури все, що там є, забрати як речові докази, усі речі були описані", - сказав Аваков, додавши, що із затриманих 112 чоловік були відпущені всі, крім двох, котрим було повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

Як раніше повідомив глава столичної поліції Андрій Крищенко, підозри були висунуті за ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вранці 3 березня поліція почала демонтувати наметове містечко під Радою, яке там було з осені минулого року. У ході сутичок між мітингувальниками і правоохоронцями було затримано понад 100 осіб. Поліцейські також знайшли на території наметового містечка дев'ять гранат РГД-5, запали, коктейлі Молотова і п'ять димових мін.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram