ГоловнаСуспільствоПодії

Знайдені в наметовому містечку біля Ради гранати виявилися бойовими

Порушено кримінальне провадження за статтею "Незаконне поводження зі зброєю".

Знайдені в наметовому містечку біля Ради гранати виявилися бойовими
Фото: obozrevatel.com

"Предмети, схожі на гранати", вилучені під час слідчих дій у наметовому містечку на вул. Грушевського в Києві, виявилися бойовими і представляли загрозу для людей.

Про це пише "Оглядач" з посиланням на висновок експертизи.

У ньому йдеться, що надані для дослідження предмети є виготовленими промисловим способом корпусами ручних осколкових наступальних гранат РГД-5 і уніфікованими запалами дистанційної дії типу УЗРГМ-2.

Фото: obozrevatel.com

Спікер Нацполіції Ярослав Тракало повідомив виданню про порушення кримінального провадження за статтею "Незаконне поводження зі зброєю".

"Так, можу підтвердити цю інформацію. Слідчі поліції отримали висновки експертів ДНІЕКЦ за вилученим під час проведення слідчих дій в наметовому містечку біля будівлі парламенту предметами, що схожі на гранати. Згідно з висновками експертів, ці 9 гранат є справжніми вибухонебезпечними предметами. За цим фактом додатково розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами", - сказав він.

Нагадаємо, вранці 3 березня поліція провела ліквідацію наметового містечка під Верховною Радою, яке було там з осені минулого року. В результаті виникли зіткнення, за підсумками яких до відділень поліції забрали 100 чоловік, близько десятка осіб отримали травми. Постраждали також сім співробітників Національної поліції. У поліції заявили, що знайшли на території наметового містечка дев'ять гранат РГД-5, запали, коктейлі Молотова, п'ять димових мін.

За фактами подій 3 березня відкрито три кримінальні провадження: за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень співробітником правоохоронного органу), ч.3 ст .171 КК (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram