ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заарештував підозрюваних у нападі на офіс угорців в Ужгороді

Підозрюваний Білобородько є кадровим військовим і брав участь в АТО.

Ужгородський міськрайонний суд узяв під варту Олександра Білобородька і Володимира Кондратенка, підозрюваних у причетності до підпалу офісу Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді.

Суддя обрав для обох підозрюваних запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб без можливості внесення застави, передає Мukachevo.net.

Підозрюваний Білобородько є кадровим військовим і брав участь в АТО.

Олександр Білобородько
Фото: mukachevo.net
Олександр Білобородько

Йому і Кондратенку інкримінують ч. 2 ст. 194 і ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна і терористичний акт). Максимальна санкція статті - 15 років позбавлення волі.

Володимир Кондратенко
Фото: mukachevo.net
Володимир Кондратенко

Нагадаємо, 4 лютого в Ужгороді в офіс Товариства угорської культури кинули пляшку із пальною сумішшю. Відразу після цього уряд Угорщини звернувся до ОБСЄ з проханням захистити закарпатських угорців. Співробітники поліції Закарпатської області встановили, що до підпалу будівлі можуть бути причетні громадяни Польщі Адріан Марглевський з Кракова і Томаш Рафал Шимков'як з Бидгоща. Марглевський і Шимков'як причетні до польської праворадикальної організації "Фаланга".

У ніч на 27 лютого в ужгородському офісі Товариства угорської культури Закарпаття сталася пожежа. Вогонь знищив меблі та частину майна на площі 25 квадратних метрів. Незабаром поліція затримала трьох осіб, причетних до нападу. Одного з них затримали в Черкасах, ще двох - у Кропивницькому. Голова Закарпатської обладміністрації Геннадій Москаль повідомив, що організатор підпалу Товариства угорської культури Закарпаття в ніч на 27 лютого - житель Придністров'я, він зумів утекти. За даними Москаля і голови МЗС України Павла Клімкіна, напади організувала Росія.

Дві спроби підпалу приміщення Товариства угорської культури в Ужгороді спровокували різку реакцію Угорщини. Вона звинуватила Україну в нездатності "контролювати екстремістів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram