ГоловнаСуспільствоПодії

Під Києвом поліцейські зі стріляниною затримали п'яного дебошира, який побив співмешканку

Чоловік отримав поранення в ногу.

Під Києвом поліцейські зі стріляниною затримали п'яного дебошира, який побив співмешканку
Фото: Пресс-служба полиции

У селі Вишеньки Київської області поліція зі стріляниною затримала чоловіка, який влаштував п'яний дебош і побив свою співмешканку.

Про це повідомила прес-служба місцевої поліції в Фейсбуці.

До правоохоронців звернулася 36-річна жителька села зі слідами побоїв на обличчі. Вона розповіла, що її п'яний цивільний чоловік б'ється, ображає її і постійно погрожує. Як з'ясувалося, пара проживає разом кілька років, чоловік приїхав з Волинської області і живе за рахунок тимчасових заробітків на будівництві.

"Поліцейські зайшли в будинок і провели з чоловіком роз'яснювальну роботу. Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення 41-річний бешкетник схопив з серванта два кухонні ножі та кинувся на поліцейського. Вимогу міліціонера покласти ножі на підлогу він проігнорував. Тоді дільничний застосував пристрій для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, і поцілив у ліву ногу", - йдеться в повідомленні.

Фото: Прес-служба поліції

Потім лейтенант поліції викликав "швидку" і надав чоловікові першу допомогу.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу (посягання на життя співробітника правоохоронного органу). Нападника затримали, він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання, йому оголошено підозру.

Поліція готує відповідні матеріали до суду щодо подальшого обрання стосовно затриманого запобіжного заходу. Відзначають, що чоловікові загрожує позбавлення волі на термін від дев'яти до 15 років або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, 12 січня набули чинності норми закону про кримінальну відповідальність за домашнє насильство, який, серед іншого, передбачає створення спеціального реєстру таких випадків.

У лютому Нацполіція почала розробку нормативної бази в сфері запобігання домашньому насильству. Першим таким документом став проект термінового розпорядження, що забороняє дебоширу впродовж 10 діб заходити до помешкання жертви і контактувати з нею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram