ГоловнаСуспільствоЖиття

Який сувенір привезти з Єгипту?

Який сувенір привезти з Єгипту?

Єгипет – найгостинніша і найпривітніша країна для відпочинку. Цілий рік там панує комфортна погода для любителів пляжу: влітку - 27-35 градусів тепла, а взимку - від 25 до 30. Температура води навіть взимку не опускається нижче 22 градусів. Єгипет - багата історична, культурна та архітектурна країна, яку щороку відвідують сотні тисяч туристів. Багато хто ставить собі запитання, що ж залишити на пам'ять про цю чудову країну? Це можуть бути різні талісмани, сувеніри, також у подарунок можна купити кальян або різні вироби зі шкіри - вибір дійсно дуже великий. Але, варто ретельно придивлятися до якості товару, оскільки часто можна придбати підробку.

Топ 10 найпопулярніших сувенірів з Єгипту

· Жуки-скарабеї. Це чи не головний символ Єгипту. Таких жуків продають як сувеніри усюди. Жуки скарабеї можуть бути зроблені з бірюзи, дорогоцінного металу або онікса.

· Єгипетські килими. Килими в Єгипті можна придбати за різними цінами. Вартість прямо залежить від матеріалу і якості роботи майстра. Особливо цінні килими ручної роботи.

· Палички з різними ароматами. Вони наповнять будь-яке приміщення яскравими екзотичними ароматами на будь-який смак.

· Ювелірні вироби. Прикрас у Єгипті дуже велика кількість, як простенької біжутерії за кілька доларів, так і ювелірних виробів із золота хорошої проби за десятки тисяч.

· Кава. На пам'ять про Єгипт нерідко беруть кілька пачок ароматної кави. Смак місцевої кави не порівняти з нашою купленою, та й ціна прийнятна.

· Хустки. Різноманітність хусток просто дивує. На будь-який смак і гаманець. Як для жінок, так і для чоловіків. Для невеликого подарунку - відмінний вибір.

· Солодощі. Єгипет - рай для ласунів. Найпопулярніші начинки для десертів і різних солодощів: мисика, абрикос і шалаб.

· Папірус. На такому папері, як правило, зображені фараони, богині, ієрогліфи або ж різноманітна архітектура найбільшої цивілізації стародавнього світу. Але варто врахувати, що для папірусу необхідний особливий догляд, температура і вологість, оскільки через рік від перепаду температур він може покритися пліснявою.

· Спеції. Натуральні східні спеції краще брати в спеціалізованих магазинах або кіосках. На місцевих базарах дуже часто можна натрапити на підробки.

· Парфумерія і косметика. Часто для близьких людей купують масла, хну і різні косметичні засоби. Такі подарунки рекомендують купувати у великих містах, наприклад в Каїрі.

Обрати сувенір чи подарунок в Єгипті завдання одночасно і просте, і складне. Просте, оскільки вибір дійсно величезний, ще й можна поторгуватися, скинувши початкову ціну. А складність виникає, тому що потрібно ретельно придивлятися до якості товару, адже у ятках, в магазинах і на базарах Єгипту трапляється до 30 відсотків підробок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram