ГоловнаПолітика

Перелік пріоритетних професій доповнили шістьма позиціями

За рахунок держбюджету будуть вчити зварників і слюсарів.

Перелік пріоритетних професій доповнили шістьма позиціями

Кабінет Міністрів включив шість спеціальностей у перелік професій загальнодержавного значення, підготовка за якими здійснюється за рахунок державного бюджету.

Відповідну постанову прийнято на засіданні уряду в середу, пише "Інтерфакс-Україна".

Перелік доповнено професіями зварника, машиніста дорожньо-будівельних машин, монтажника систем утеплення будівель, слюсаря механоскладальних робіт, слюсаря-інструментальника, слюсаря-ремонтника.

У грудні 2017 року віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко говорив, що ухвалення постанови дозволить набрати на ці професії з 1 вересня 2018 року 2200 осіб, орієнтовна вартість підготовки складе 15 млн грн, а фінансування буде здійснюватися в рамках бюджету на 2018 рік.

Нагадаємо, перелік з 19 професій загальнодержавного значення, підготовка кадрів за якими здійснюється в професійно-технічних навчальних закладах за кошти державного бюджету, був затверджений у листопаді 2016 року.

Підготовка за іншими професіями, необхідними для обслуговування місцевої інфраструктури і в комунальних господарствах, здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів залежно від регіональних потреб

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram