ГоловнаПолітика

Підозрюваних у розтраті керівників університету Повітряних сил суд залишив під вартою

Заставу Нікіфорову зменшили більш ніж у два рази.

Підозрюваних у розтраті керівників університету Повітряних сил суд залишив під вартою
Фото: dozor.kharkov.ua

Апеляційний суд Харківської області 14 грудня залишив під вартою начальника Харківського національного університету Повітряних cил імені Івана Кожедуба Андрія Алімпієва і його заступника Ігоря Нікіфорова.

Алімпієв і Нікіфоров брали участь в засіданні суду в режимі відеозв'язку зі слідчого ізолятора, повідомляє прес-служба суду. При цьому суд розглядав апеляційні скарги захисників під час відсутності прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який не з'явився на судове засідання.

Суд ухвалив залишити скаргу захисту Алімпієва без задоволення, а постанову слідчого судді Дзержинського районного суду про обрання щодо нього запобіжного заходу - без змін.

Суд також вирішив частково задовольнити скаргу захисту Нікіфорова і скасувати рішення слідчого судді Дзержинського районного суду в частині визначення розміру застави, призначивши нову суму застави в розмірі 480 тис. гривень.

В іншій частині рішення слідчого судді Дзержинського районного суду залишено без змін.

Як повідомлялося, 17 листопада військова прокуратура затримала Алімпієва за підозрою в розтраті 2,4 млн гривень при закупівлі палива, а 18 листопада затримала Нікіфорова.

Дзержинський районний суд 20 листопада обрав запобіжний захід Алімпієву у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів, до 17 січня, з можливістю внесення застави в розмірі 1,5 млн гривень, а Нікіфорову - до 16 січня, призначивши заставу в розмірі 1 млн гривень. Алімпієв виходити з СІЗО під заставу відмовився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram