ГоловнаПолітика

Черговому фігуранту справи про нафтоперевалку Курченка висунули підозру

Він оформляв документи про фіктивну перевалку нафтопродуктів.

Черговому фігуранту справи про нафтоперевалку Курченка висунули підозру
Фото: od.gp.gov.ua

Національна поліція і прокуратура Одеської області повідомили про підозру колишньому головному диспетчеру підприємства в Рені, який оформляв документи про фіктивні перевалки нафтопродуктів у рамках схеми "перерваний транзит".

Прес-служба прокуратури повідомила, що він працював у ренійському ТОВ, яке використовувалося холдингом Сергія Курченка.

"Підозрювана посадова особа, за даними слідства, здійснювала оформлення документації про нібито надходження в перевалочний пункт палива і його перевантаження на танкери, які здійснювали судозаходи, для подальшого фіктивного переправлення за кордон", - заявили в прокуратурі.

Це вже 23-й підозрюваний у цій справі. Провину 15-ти з них уже підтверджено в суді.

Нагадаємо, у травні 2017 року перевалка Курченка "Лагуна-Рені" відійшла в оперативне управління державного підприємства УПЕК ("Українська паливно-енергетична компанія").

За версією слідства, посадові особи ТОВ "Лагуна-Рені" в 2012-2014 роках допомагали ввозити під виглядом подальшого транзиту нафтопродукти, які насправді продавалися в країні без сплати податків і зборів ("перерваний транзит"). Співробітники компанії заносили до офіційних документів недостовірні відомості про переміщення нафтопродуктів автомобільним транспортом, заїзд на територію порту, завантаження на судна та інші відомості, пов'язані з митним і прикордонним оформленням виходу суден з портів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram