ГоловнаПолітика

Ар'єв: делегати ПАРЄ підписали жорстку декларацію проти повернення Росії

Спроба відновити членство РФ підірве авторитет організації.

Ар'єв: делегати ПАРЄ підписали жорстку декларацію проти повернення Росії
Фото: kapital.com

20 делегацій Парламентської асамблеї Ради Європи підписали декларацію "Захистити цінності і авторитет Ради Європи". У ній сказано, що спроба відновити членство Росії підірве авторитет асамблеї.

Про це повідомив голова української делегації, депутат Верховної Ради Володимир Ар'єв.

"У тексті висловлюється жаль у зв'язку з тим, що певні сили в Раді Європи намагаються підірвати авторитет асамблеї зокрема і РЄ загалом. Підписанти також заявляють, що спроба безумовно відновити делегацію РФ у правах повністю руйнує авторитет ПАРЄ і викличе ефект доміно в організації, і закликають зупинити цей сценарій", - написав Ар'єв у фейсбуці.

Серед підписантів декларації - Великобританія, Німеччина, Грузія, Данія, Ірландія, Іспанія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Молдова, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Україна, Швеція, Естонія.

Нагадаємо, в 2014 році ПАРЄ прийняла резолюцію, згідно з якою делегація Російської Федерації через анексію Криму була позбавлена права голосу в асамблеї, її виключили з усіх керівних органів. Улітку 2017 року Росія заявила, що припиняє фінансування Ради Європи. Після цього на Парламентській асамблеї РЄ було прийнято рішення, яке має на меті зняття політичних санкцій із Російської Федерації.

При цьому в дипломатичних колах заявляють, що Україна готова призупинити членство в ПАРЄ, якщо туди повернуть Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram