>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

WADA підозрює 300 російських атлетів у застосуванні допінгу

Частина з них хоче під нейтральним прапором взяти участь в Іграх у Пхенчхані.

WADA підозрює 300 російських атлетів у застосуванні допінгу

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) направило в міжнародні спортивні федерації прізвища 300 російських спортсменів, яких підозрюють у вживанні допінгу, повідомляє Немецкая волна.

У четвер, 14 грудня, спортивне британське видання Inside The Games повідомило, що прізвища 300 атлетів, серед яких є представники як літніх, так і зимових видів спорту, в тому числі і ті, які хочуть взяти участь в Олімпійських іграх в Пхенчхані, були відібрані зі списку в 10 тисяч імен, наявного в розпорядженні інформатора Григорія Родченкова. Це спортсмени, чиї допінг-проби дали позитивний результат, але які були пізніше виправдані за підсумками повторних перевірок, що проводилися з 2012 по 2015 роки.

У WADA вважають, що цей список допоможе довести до кінця розслідування, що "зайшли в глухий кут", і збільшити число дискваліфікованих спортсменів.

Раніше WADA заявило, що має намір з середини січня 2018 року зайнятися перевіркою допінг-проб російських футболістів. Йдеться про десятки російських гравців, включно з членами збірної РФ.

Міжнародний олімпійський комітет 5 грудня відсторонив збірну Росії від участі в Іграх у Пхенчхані. Застосування допінгу в Росії голова МОК Томас Бах назвав "безпрецедентною атакою на Олімпійський рух і спорт". Тому, за його словами, МОК ввів зважені санкції у відповідь на систематичні маніпуляції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram