ГоловнаПолітика

У Конгресі США підготували законопроект про допомогу Україні в сфері кібербезпеки

Одне із завдань - зменшення залежності України від російських технологій.

Комітет у закордонних справах Палати представників США ініціював надання Україні допомоги в сфері кібербезпеки.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в США.

"Комітет у закордонних справах Палати представників розглянув і рекомендував до схвалення проект "закону 2017 року про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки", - йдеться в повідомленні.

Законопроект визначає, що політикою США є надання допомоги уряду України в удосконаленні власної стратегії кібербезпеки, зокрема на таких напрямках, як встановлення найсучасніших оновлень з безпеки на комп'ютери органів державної влади; зменшення залежності України від російських технологій; сприяння розширенню участі України в програмах обміну інформацією, пов'язаною з проблематикою кібербезпеки і міжнародних зусиллях з протидії кіберзагрозам, а також розвитку України своїх повноважень у сфері кібербезпеки.

У документі підтверджується прихильність США Хартії про стратегічне партнерство між Україною і США, з Будапештським меморандумом про гарантії безпеки, підтримці співпраці України з Організацією Північноатлантичного договору (НАТО).

"Реалізація цієї законодавчої ініціативи стане важливим внеском у боротьбу України з гібридною війною РФ, яка триває і складовою якої є здійснення кібератак проти нашої держави", - наголошено в повідомленні.

У листопаді Президент Петро Порошенко провів зустріч із колишнім мером Нью-Йорка Рудольфом Джуліані, під час якої зазначив важливість співпраці України і США в сфері кібербезпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram