ГоловнаПолітика

Кличко: ЮНЕСКО схвалило наш проект флагштока з найбільшим прапором України

"І сьогодні наш прапор - не тільки символ державності, а - я б сказав - ще й символ нашої віри".

Кличко: ЮНЕСКО схвалило наш проект флагштока з найбільшим прапором України
Фото: kiev.klichko.org

Столична влада презентувала проект встановлення флагштока Державного прапора України ЮНЕСКО для узгодження і попередньо отримали позитивну оцінку. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на початку засідання Київради.

"Зараз роздувається багато спекуляцій та інсинуацій щодо встановлення головного прапора столиці в Києві. Знаєте, якщо чесно, я здивований. Лунають закиди, мовляв, навіщо це потрібно? Не час і так далі ...", - цитує Кличка його прес-служба.

Він зазначив, що Державний Прапор України - це один із символів держави, його оберіг, який сприяє національній єдності, консолідації суспільства, пробуджує почуття гордості за країну. Це - символ, за який проливають кров і віддають життя наші герої, відстоюючи незалежність і свободу України.

"І сьогодні наш прапор - не тільки символ державності, а - я б сказав - ще й символ нашої віри.

Віри в себе, в свої сили, в перемогу України! Саме тому і виникла ідея встановлення найбільшого прапора України. Встановити його ми плануємо на території музею історії України у Другій Світовій війні. Таке розташування дозволить бачити Прапор з багатьох районів міста Києва. Оскільки йдеться про схили Дніпра, ми презентували проект ЮНЕСКО для узгодження і попередньо отримали позитивну оцінку", - наголосив Кличко.

За вартістю проекту, зазначив мер, це не просто флагшток.

"Щоб встановити металеву конструкцію заввишки 75 метрів і вагою 85 тонн - це і інженерно технічні роботи, і облаштування прилеглої території, і інші роботи. Фахівці від КМДА, які над цим працюють, нададуть всі розрахунки і технічне обґрунтування", - зазначив Кличко.

Мер закликав всі фракції без зайвих емоцій обміркувати і сформувати свою позицію щодо встановлення найбільшого символу нашої держави, щоб роботи не зупинилися. Ввести спорудження флагштока в експлуатацію планується до Дня Прапора - 23 серпня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram