ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв законопроект про Антикорупційний суд наступного тижня

Президент знову закликав Раду відкликати проекти, які вже зареєстровані.

Порошенко пообіцяв законопроект про Антикорупційний суд наступного тижня

Президент Петро Порошенко пообіцяв, що наступного тижня внесе законопроект про Антикорупційний суд.

"Сподіваюся, Верховна Рада нарешті наступного тижня розблокує ситуацію з Антикорупційним судом, відкликавши зареєстровані законопроекти, які є неконституційними і визнані експертами, в тому числі Венеціанською комісією, такими, що не відповідають основним вимогам побудови судової системи антикорупційного законодавства. Наступного тижня я внесу зазначений законопроект на розгляд Верховної Ради", - сказав він, виступаючи з нагоди початку роботи нового Верховного Суду, пише 112 канал.

Створення Антикорупційного суду - це головна вимога Міжнародного валютного фонду. Міністр фінансів України Олександр Данилюк в інтерв'ю France 24 сказав, що створення Антикорупційного суду - "пріоритет номер один" для МВФ. Фонд нещодавно розкритикував Україну за спробу голів двох найбільших парламентських фракцій відмовитися від зусиль з боротьби з корупцією, пишуть "Українські новини".

Нагадаємо, Венеціанська комісія у своєму висновку від 6 жовтня 2017 року критично оцінила законопроекти №6011 і №6529 про створення антикорупційного суду і рекомендувала, щоб президент України вніс свій проект закону. Однак оскільки законопроект №6011 включений до порядку денного сесії Верховної Ради, для реєстрації нового проекту закону за цією темою його потрібно відкликати. Дві спроби це зробити не набрали достатньої кількості голосів.

Петро Порошенко висловив готовність внести свій законопроект про створення Антикорупційного суду, але закликав Раду розблокувати його внесення. При цьому в опозиції вважають, що коаліція спеціально провалює відкликання проекту закону №6011, щоб затягнути процес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram