ГоловнаПолітика

Поштові оператори просять Порошенка ветувати обмеження на посилки

"Україна інфраструктурно не готова запровадити такі заходи адміністрування".

Поштові оператори просять Порошенка ветувати обмеження на посилки
Фото: president.gov.ua

Поштові оператори просять президента Петра Порошенка ветувати введення обмежень на посилки.

Про це заявив в.о. гендиректора "Укрпошти" Ігор Смілянський, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, набуття чинності закону, який скорочує кількість міжнародних поштових відправлень, що не обкладаються податком на додану вартість, до трьох унеможливить роботу експрес-перевізників і поштових операторів.

За його словами, "Укрпошта", поштово-логістичні компанії "Нова пошта", "Інтайм", "ТММ Експрес", Aramex (ТОВ "Міжнародний Експрес"), Meest Group, Delievery Group, а також Українська асоціація директ маркетингу звернулися до президента з проханням ветувати цей закон.

"З огляду на ті факти, що сьогодні більшість відправлень є недорогими - до $ 10, а Україна інфраструктурно не готова запровадити такі заходи адміністрування, вважаємо за необхідне, просити вас накласти вето на цей закон і повернути його на доопрацювання в профільний комітет Верховної Ради", - йдеться у зверненні поштово-логістичних компаній до президента.

Нагадаємо, Верховна Рада обмежила безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць вартістю 150 євро кожна. Відповідна норма була внесена до законопроекту №6776-д про зміни до Податкового кодексу.

"Укрпошта" розкритикувала обмеження, зазначивши, що вони будуть неефективними й витратними для держави.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram