ГоловнаПолітика

Колишнього лідера одеського "Правого сектора" відправили під цілодобовий домашній арешт

Стерненко вважає кримінальне провадження помстою за участь в акції протесту проти забудови Міського саду.

Колишнього лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка, якому інкримінують сприяння в збуті наркотиків, відправили під цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомив сам Стерненко в фейсбуці.

Колишній лідер одеського "Правого сектора" вважає кримінальне провадження сфабрикованим. На його думку, поліція і прокуратура мстять йому за активну участь в акції протесту 18 листопада проти забудови території Міського саду.

Напередодні Стерненко заявив, що інкримінований йому злочин датується 2014 роком, а провадження відкрили 29 листопада 2017-го.

Як припускає видання "Думська", йдеться про так звану "справу "Поплавка", розпочату 28 лютого 2014 року за фактом торгівлі курильними сумішами в мережі магазинів для риболовлі "Поплавок". Правоохоронці підозрюють, що Сергій Стерненко та його соратники "кришували" ці магазини за 1000 доларів на місяць. Раніше прокуратура поширила аудіозапис, на якому зафіксовано, як хтось із голосом, схожим на голос колишнього голови одеського осередку ПС, веде переговори з кимось, кого правоохоронці називають господарями "Поплавка".

Це вже третє кримінальне провадження, в якому фігурує Стерненко. Перше було відкрито в 2015 році. Активіста запідозрили у викраденні депутата Комінтернівської райради, колишнього керівника райорганізації партії "Батьківщина" Сергія Щербича. Суд у цій справі вже чотири місяці не може допитати потерпілого, який просто не з'являється на засідання.

Друге провадження - за частиною 1 ст. 294 КК (організація масових заворушень) - пов'язане з подіями 18 листопада в одеському Міському саду, де Стерненко протестував проти забудови території так званого Літнього театру. Тоді його затримали і призначили заставу в 608 тисяч гривень. Гроші вніс голова Одеської області, Стерненко вийшов на волю. Пізніше запобіжний захід було змінено апеляційним судом на особисте зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram