ГоловнаПолітика

Російського військового Агєєва немає у списках на обмін полонених, - адвокат

Судові засідання у справі Агеєва по суті почалися 13 грудня.

Російського військового Агєєва немає у списках на обмін полонених, - адвокат
Виктор Агеев

Громадянина Росії Віктора Агєєва, якого зараз судять у Новоайдарі Луганської області за підозрою в тероризмі, немає у списках на обмін, який обіцяють провести до новорічних свят.

Про це розповів адвокат Агеєва Віктор Чевгуз, повідомляє Громадське.

Однак у списку є громадяни України, яких українські військові затримали влітку 2017 року поблизу населеного пункту Жолобок разом з Агєєвим, - Богдан Венгер і Сергій Гладков.

"Я зараз спілкуюся з російським консульством і з представниками української влади, щоб стало можливим включення мого підзахисного в списки на обмін. Наразі там його прізвища немає. Чомусь його не запитують ні "ЛНР", ні "ДНР"", - сказав адвокат.

Судові засідання у справі Агеєва по суті почалися 13 грудня. Віктор Чевгуз, який збирався представляти інтереси Агеєва ще з літа 2017-го, офіційно розпочав виконувати свої обов'язки з початку грудня .

Наприкінці липня повідомлялося, що ОРДЛО включили російського військового Агеєва в список на обмін. Водночас "ДНР" і "ЛНР" позиціонують Агеєва як "ополченця". Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що позиція України однозначна - це військовий злочинець, і суд повинен визначити міру його злочину.

Нагадаємо, 24 червня біля Жолобка Луганської області сили АТО ліквідували двох і взяли в полон чотирьох диверсантів. Серед загиблих виявився командир ДРГ - кадровий російський офіцер Олександр Щербак, серед полонених - Агєєв.

Те, що Віктор Агєєв - військовослужбовець-контрактник ЗС РФ, підтвердив він сам, його мати, його друзі і колишні товариші по службі. Після строкової служби він залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. Через чотири дні після цього його відправили на Донбас.

Міноборони Росії офіційно відмовилося від Агеєва, стверджуючи, що він не перебував на службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram