ГоловнаПолітика

Знайти компроміс з депутатами Київради шляхом математичних підрахунків простіше, ніж з приводу назв вулиць, - Прокопів

Перейменування вулиць столиці заблокувало Київраду на понад місяць.

Знайти компроміс з депутатами Київради шляхом математичних підрахунків простіше, ніж з приводу назв вулиць, - Прокопів
Фото: Макс Требухов

Питання перейменування вулиць у столиці дискусійне і політизоване. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив секретар Київради Володимир Прокопів.

«Якщо говорити про «банальне», як ви говорите, перейменування вулиць, то повірте, це питання ще більш дискусійне і політизоване, ніж затвердження генерального плану міста чи голосування за земельні питання. Знайти компроміс шляхом математичних підрахунків простіше, ніж під час дискусії з приводу назв вулиць. І якщо раніше не було ситуацій, коли під час роботи Київради був вплив на депутатів фракції ззовні, то сьогодні маємо таку проблему», - сказав він і додав, що в тому числі це стосується фракції «Солідарності».

За словами Прокопіва, незважаючи на те, що до нових виборів залишилося ще два роки, багато депутатів Київради наперед думають про своє політичне майбутнє.

«У тому числі вони дуже ретельно підходять до питань перейменування вулиць столиці. Бувають випадки, коли депутати приходять і кажуть, мовляв, ми не можемо підтримати певне перейменування, оскільки виборці проти такої назви вулиці. Зокрема, така ситуація виникла з перейменуванням бульвару Дружби народів. І депутат, який обирався на цьому окрузі, голосуючи за зміни назви цього бульвару, ризикує закінчити свою політичну кар'єру», - зазначив Прокопів.

За словами секретаря Київради, під час засідання 12 жовтня виникла делікатна ситуація, коли навіть депутати фракції «Солідарність» відмовилися підтримати низку перейменувань. «Коли ми зрозуміли, що голосів недостатньо, я закрив засідання у зв'язку з неможливістю продовжувати роботу Київради», - підсумував він.

Прокопів також сказав, що процес узгодження назв вулиць може займати до року. Але навіть коли питання виноситься в зал для голосування, бувають випадки, що депутати відмовляються за нього голосувати.

Нагадаємо, Київрада не працював з 12 жовтня по 9 листопада. 20 листопада депутати прийняли рішення відправити на доопрацювання питання перейменування вулиць столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram