ГоловнаПолітика

Прокопів: Я не маю стосунку до жодної забудови, але критику за них витримую сповна

Київрада повернула собі можливості впливати на проблемні забудови в Києві.

Прокопів: Я не маю стосунку до жодної забудови, але критику за них витримую сповна
Фото: Макс Требухов

Секретар Київради Володимир Прокопів вважає проблемні забудови однією з найбільших проблем в місті. Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

"Незаконні забудови - це одна з найбільших проблем в місті. Я не маю стосунку до жодної забудови, але критику за них витримую сповна. Можна ходити з прапором і кричати, що я не маю повноважень вплинути на них, але ми вирішили йти іншим шляхом", - сказав він.

"Протягом роботи в Київраді нам вдалося створити Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю Києва, в повноваження якого входить в тому числі проведення перевірки будь-якої забудови. Тобто київська влада, не маючи контролюючого органу в своєму підпорядкуванні, могла почати реагувати на ситуацію, коли був побудований 20 поверх. Влада несе відповідальність, але інструментів для реагування на будівництво немає. Ми повернули собі можливість впливати на ситуацію до виникнення критичного стану. Так, пройшло два з половиною роки, але покажіть, хто може зробити краще", - заявив Прокопів.

Крім того, за його словами, після консультацій з депутатами Верховної Ради домовилися про заборону будівництва об'єктів підвищеної складності. "Мова йде про будівлі 4-5 категорії. Парламент пішов нам на зустріч і скасував норми законодавства, якими передбачалося, що будь-хто в декларативний спосіб повідомляє міській владі про наміри забудувати територію", - додав він.

На репліку про те, що більшість пересічних мешканців Києва асоціюють проблемні забудови з київською владою, а це може позначитися на рейтингах партії і Віталія Кличка на виборах 2019 року, секретар Київради відреагував: "Можливо, буду говорити про непопулярні з точки зору політики речі, але не варто жити постійними рейтингами. Те, що ви говорите: дійте законними методами, але вирішіть питання, схоже на маленьке зло заради благої мети. Але не буває малого і великого зла. Вибачте за філософію, але будь-яке зло - велике. Якщо не відбудеться еволюція суспільства, то ми знову скотимося до того рівня, на якому до Революції гідності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram