ГоловнаСуспільствоПодії

Суд заборонив будівництво АЗС на Ревуцького в Києві

На земельну ділянку накладено арешт.

Суд заборонив будівництво АЗС на Ревуцького в Києві
Фото: Макс Требухов

Апеляційний суд Києва арештував земельну ділянку і заборонив будівництво на території автозаправної станції "ОККО" на вул. Ревуцького, 8 у Києві.

Про це "Українські новини" повідомила прес-служба суду.

"Сьогодні Апеляційний суд Києва частково задовольнив клопотання прокуратури", - повідомили в прес-службі.

Таким чином Апеляційний суд скасував рішення Дарницького районного суду Києва, наклав арешт на земельну ділянку і заборонив ТОВ "Гуель Парк" подальше будівництво.

Нагадаємо, конфлікт навколо будівництва на Ревуцького триває вже декілька місяців. Там пройшло кілька мітингів, деякі з них завершилися бійкою. На сьогодні заправка майже готова. Вчора після відновлення будівельних робіт противники заправки знесли паркан і розгромили АЗС. Сім поліцейських у сутичках з протестувальними постраждали.

У серпні прокуратура подала позов про знесення скандальної заправки на вул. Ревуцького в Києві. Раніше прокуратура направила до суду клопотання про накладення арешту на земельну ділянку під автозаправкою на вул. Ревуцького і на всі об'єкти, які на ній розташовані. Крім того, прокуратура просила суд заборонити будь-які дії, пов'язані з будівництвом на цій ділянці. Суд першої інстанції в клопотаннях прокуратури відмовив.

Мережа АЗС "ОККО" входить до складу концерну "Галнафтогаз". Мажоритарним акціонером концерну є Віталій Антонов, серед міноритарних акціонерів - Європейський банк реконструкції та розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram