ГоловнаПолітика

У центрі Одеси завершили реконструкцію тепломагістралі

У місті триває повне оновлення системи теплопостачання.

У центрі Одеси завершили реконструкцію тепломагістралі
Фото: http://omr.gov.ua

Мер Одеси Генадій Труханов повідомив, що в місті завершено реконструкцію тепломагістралі на вул. Пастера, яка не змінювалася з 1955 року.

До недавнього часу тут відновлювали дорожнє полотно, а сьогодні на дорозі вже нанесена дорожня розмітка та пішохідні переходи. За словами Труханова, в 2016 році міська влада взяла курс на реалізацію глобальних інфраструктурних проектів, які прослужать одеситам не один десяток років, повідомляється на сайті мерії.

Мер наголосив, що серед пріоритетних робіт - реконструкція тепломагістралей, оскільки практично всі вони відпрацювали свій ресурс з перевищенням в два, а то і в три рази.

"Питання стоїть настільки гостро, що латання дірок вже не допомагає. Необхідно повне оновлення системи теплопостачання. У 2016 році ми запустили пілотний проект - було замінено більш як кілометр труб на найпроблемніших ділянках. За підрахунками фахівців, тільки за рік за рахунок зниження тепловтрат економія становила близько 6,5 млн гривень. У 2017 році ми продовжили цю роботу", - розповів Труханів під час виїзду на об'єкт.

"Нам сьогодні вигідно один разів вкласти, і за рахунок економії від зниження втрат теплової енергії окупити реконструкцію мереж за 10 років. Крім того, сьогодні, коли ми виключили підземний витік води, можна приступати до раціонального використання бюджетних коштів на капітальний ремонт будівель", - наголосив Труханов.

Нагадаємо, в минулому році з міського бюджету було виділено 58,4 млн гривень на реконструкцію близько 1100 метрів теплотраси на проблемних ділянках вулиць Базарної, Мечникова, Старопортофранківської, Сегедської.У 2017 році виділено близько 180 млн гривень на реконструкцію теплотрас на ділянках вулиць Пастера та Канатної, наступних ділянок вулиць Базарної, Мечникова та інших вулиць міста. Також в цьому році були замінені всі підземні інженерні комунікації на вул. Преображенській.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram