ГоловнаПолітика

Порошенко провів зустріч з Туском у Брюсселі

Президент заявив, що повністю задоволений результатами переговорів.

Порошенко провів зустріч з Туском у Брюсселі
архивное фото
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко у Брюсселі провів зустріч з президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Як повідомляє прес-служба глави держави, вони обговорили напрямки співпраці між Європейським Союзом та Україною, саміт "Східного партнерства", а також співпрацю у форматі Європейської народної партії.

Він нагадав, що напередодні саміту Європейський парламент ухвалив абсолютно чітку резолюцію про підтримку України. "Було підтримано все те, що ми просили, і це була фактично конституційна більшість Європейського парламенту", - зазначив Порошенко. Президент також звернув увагу на проект документа, який виносять на обговорення ЄНП. "Це також сильні повідомлення про підтримку України щодо засудження російської агресії, за підтримку України на шляху реформ і європейських прагнень нашої держави", - сказав Порошенко.

Порошенко підкреслив, що повністю задоволений результатами зустрічі з Туском. "До речі, користуючись нагодою хотів би подякувати йому і як Президенту ЄС, і як поляку за абсолютно стратегічне бачення українсько-польської дружби. Це відповідальна позиція відповідальної людини", - додав глава держави.

Нагадаємо, що Порошенко приїхав до Бельгії для участі в саміті "Східного партнерства" (Україна, Грузія, Білорусь, Вірменія, Азербайджан, Молдова). Він відбудеться 24 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram