ГоловнаПолітика

Онлайн-трансляція засідання Ради

Депутати розглянуть законопроекти про Донбас.

У Верховній Раді розпочалося пленарне засідання.

На початку засідання Рада продовжить розгляд у повторному другому читанні законопроекту №4685 про електронні довірчі послуги, далі перейде до законопроекту №2126а про засади кібербезпеки і визначення представників парламенту в конкурсній комісії з відбору кандидатів на посади членів Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) .

Після цього в порядку стоїть блок президентських законопроектів про Донбас.

Це законопроекти №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" і №7164, яким запропоновано продовжити на рік дію закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей". Також у порядку зазначено альтернативний депутатський законопроект №7163-1.

Далі депутати планують розглянути питання ратифікації, зокрема законопроект №0156 - про поновлення угоди з США про співробітництво у сфері науки і технологій від 4 грудня 2006 року.

Окрім того, у порядку значиться законопроект №6682 - про обов'язок організаторів повідомляти Службу безпеки України за 30 днів про проведення гастрольних заходів за участю артистів країни-агресора.

Також заплановано розглянути питання призначення позачергових місцевих виборів.

Нагадаємо, в середу у Верховній Раді України було зареєстровано два законопроекти авторства президента України Петра Порошенка, визначені як невідкладні: про забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях (№7163) і "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей) (№7164).

Перший законопроект пропонує визнати підконтрольні "ДНР" і "ЛНР" території окупованими, закріпити пріоритетність Мінських домовленостей і перейменувати АТО. Другий продовжує на рік особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram