ГоловнаПолітика

Україна відправила під заочний суд двох заступників Шойгу

Судити за захоплення Криму будуть також віце-адмірала ЧФ РФ.

Україна відправила під заочний суд двох заступників Шойгу
Фото: runews.su

Головна військова прокуратура передала в суд обвинувальні акти на заступників міністра оборони РФ Дмитра Булгакова і Миколу Панкова і заступника головнокомандувача Військово-морського флоту РФ віце-адмірала Олександра Федотенкова.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначені посадові особи в лютому-березні 2014 року, перебуваючи на території Автономної Республіки Крим і Севастополя, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими керівниками Збройних сил Російської Федерації і представниками влади РФ, вчинили навмисні дії з метою зміни території і державного кордону України з порушенням встановленого Конституцією України порядку, схиляли шляхом погроз і підкупу військовослужбовців командування ВМС ЗС України до здійснення державної зради, вчинили пособництво у веденні агресивної війни проти України, сприяли безперешкодному вторгненню військовослужбовців ЗС РФ для здійснення військової окупації території півострова Крим", - повідомляється на сайті Генпрокуратури.

Обвинувальні акти щодо Булгакова, Панкова і Федотенкова 4 жовтня направлено до суду для здійснення спеціального (заочного) судового розгляду. Кожного з них оголошено в розшук, судом надано дозвіл на їхнє затримання і доставку в суд для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Обвинуваченим загрожують вироки у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.

Нагадаємо, загалом Генеральна прокуратура України розслідує кримінальні провадження щодо 46 високопосадовців-громадян Російської Федерації за ведення агресивної війни проти України й інші тяжкі злочини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram