ГоловнаПолітика

Україна заборонила в'їзд 10 грузинам за прорив через кордон разом із Саакашвілі

Шістьом грузинам анульовано дозволи на тимчасове проживання в Україні.

Україна заборонила в'їзд 10 грузинам за прорив через кордон разом із Саакашвілі
Фото: EPA/UPG

Державна прикордонна служба заборонила в'їзд в Україну 10 громадянам Грузії, які були учасниками незаконного перетину кордону лідером партії "Рух нових сил" Михайлом Саакашвілі.

Про це на засіданні правоохоронного комітету Верховної Ради повідомив заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк.

Крім того, шістьом грузинам, які брали участь у подіях на пункті пропуску, скасовано дозволи про тимчасове проживання в Україні.

Держприкордонслужба встановила й ідентифікувала 350 осіб, які брали участь у подіях на пункті пропуску "Шегині". Незаконно перетнула польсько-український кордон 41 особа.

З приводу цих подій допитано 66 прикордонників і проведено слідчий експеримент.

Нагадаємо, 10 вересня позбавлений громадянства України Михайло Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд Перемишль - Київ, але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" автобусом. Там його знову затримали. Пункт пропуску закрили під приводом повідомлення про мінування. У результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію. Разом із Саакашвілі незаконно перетнули держкордон 

п'ять діючих нардепів (Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Юрій Дерев'янко, Павло Костенко, Дмитро Добродомов) і колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram