ГоловнаПолітика

Комітет Ради з нацбезпеки зажадав звільнити Муженка

Депутати незадоволені роботою Генштабу з організації охорони складів і арсеналів.

Комітет Ради з нацбезпеки зажадав звільнити Муженка
Глава генштаба ВСУ генерал Виктор Муженко
Фото: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони вирішив звернутися до президента Петра Порошенка з пропозицією звільнити начальника Генерального штабу Віктора Муженка. Депутати вважають, що він допустив систематичні прорахунки в роботі з безпечного зберігання боєприпасів, які в підсумку призвели до вибухів на складах у Балаклії, Калинівці й інших.

Таке рішення було прийнято на засіданні комітету в середу.

Також комітет пропонує звільнити керівника Військової служби правопорядку.

Крім того, комітет звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з пропозицією направити невикористані кошти з бюджету Міністерства оборони на підвищення живучості складів боєприпасів.

Нагадаємо, 26 вересня на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу Калинівки Вінницької області почали вибухати боєприпаси. Правоохоронні органи вважають, що причиною вибухів стала диверсія.

У березні на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії Харківської області виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія. Тоді також повідомляли, що причиною загоряння став підпал із безпілотника. На складі зберігалося 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% з них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram