ГоловнаПолітика

"Опоблок" підтримає законопроект про продовження особливого статусу Донбасу

Фракція проти проекту про визнання підконтрольних "ДНР" і "ЛНР" територій окупованими.

"Опоблок" підтримає законопроект про продовження особливого статусу Донбасу
Фото: www.kmu.gov.ua

Фракція "Опозиційний блок" підтримує один з двох президентських законопроектів щодо Донбасу - той, який продовжує особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про це сказав керівник фракції Юрій Бойко в ефірі телеканалу "112.Україна".

"При тому, що ми розуміємо, що він суперечить Конституції і він практично не працював, але, як мінімум, він дасть можливість перейти до питань безпеки, введення миротворців і дозволить продовжити рухатися Мінськими угодами", - сказав депутат.

Інший президентський законопроект, який пропонує визнати підконтрольні "ДНР" і "ЛНР" території окупованими, закріпити пріоритетність Мінських домовленостей і перейменувати АТО, "Опоблок" підтримувати не збирається, як і альтернативний депутатський законопроект.

Нагадаємо, в середу у Верховній Раді України було зареєстровано два законопроекти авторства президента України Петра Порошенка, які були визначені як невідкладні: забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях (№7163) та "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей" (№7164).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram