ГоловнаПолітика

Вища рада правосуддя відсторонила від посади суддю Чауса

Чаус продовжує перебувати під домашнім арештом в Кишиневі.

Вища рада правосуддя відсторонила від посади суддю Чауса
Николай Чаус
Фото: www.facebook.com/ukrop.ukraine

Вища рада правосуддя (ВРП) відсторонила від посади суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса.

Про це у середу, 4 жовтня, повідомляє Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

"Відповідно до частини другої статті 62 Закону України "Про Вищу раду юстиції" суддя Дніпровського районного суду Чаус Микола Олексійович тимчасово відсторонюється від здійснення правосуддя на підставі рішення Третьої Дисциплінарної палати про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності і застосування до нього дисциплінарного стягнення у вигляді подання про звільнення. Суддя вважається тимчасово відстороненим від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення", - йдеться в повідомленні.

Термін дії відсторонення судді від правосуддя - до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про звільнення від посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Нагадаємо, Чауса підозрюють в отриманні в серпні 2016 року 150 тис. доларів хабара за умовний термін для 74-річної пенсіонерки, яка торгувала димедролом та іншими наркотичними речовинами. Отримані гроші суддя засунув у скляні банки, одну з яких встиг закопати.

Чаус не був затриманий через його суддівський імунітет і встиг втекти до Криму, окупованого Росією. 6 вересня з нього зняли недоторканність. 12 вересня НАБУ оголосило його у всеукраїнський розшук, а 14 листопада Чауса почав шукати Інтерпол.

У січні Солом'янський районний суд Києва заочно заарештував Чауса і встановив заставу в розмірі 3,7 млн гривень.

Чаус добровільно прийшов у правоохоронні органи Молдови і заявив про те, що він незаконно перетнув молдавсько-український кордон. Кишинівський суд 2 березня ухвалив рішення про арешт Чауса на 15 діб. Пізніше до нього було застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram