ГоловнаПолітика

Нардепа Мельничука допитали у справі про створення терористичної організації

Справу розслідує СБУ за заявами потерпілих.

Нардепа Мельничука допитали у справі про створення терористичної організації
Сергей Мельничук

Служба безпеки України в понеділок допитала нардепа, колишнього командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука як свідка у справі про створення терористичної організації.

Допит відбувся в приміщенні головного управління СБУ в Києві та Київській області, повідомив журналістів слідчий спецслужби Максим Скрипка.

За його словами, кримінальне провадження за статтею 258-3 КК (створення терористичної організації) було зареєстровано управлінням СБУ в Луганській області за заявами потерпілих. Це управління попросило допитати Мельничука.

Нагадаємо, проти Мельничука порушила справу також Генеральна прокуратура. Його підозрюють у скоєнні розбійних нападів, викраденні людей, викраденні автомобілів і застосуванні насильства до співробітників правоохоронних органів. Розслідування у справі завершили в лютому, однак про початок судового розгляду інформації немає.

У рамках цієї справи рік тому Верховна Рада зняла недоторканність з Мельничука і дозволила його притягнення до кримінальної відповідальності. Депутатові визначили запобіжниц захід у вигляді застави в сумі 300 тисяч гривень. Це не заважає Мельничуку ходити на засідання парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram