ГоловнаПолітика

Фірсов анонсував створення нової партії, орієнтованої на Донбас

Робоча назва - "Альтернатива".

Фірсов анонсував створення нової партії, орієнтованої на Донбас
Фото: Сергей Нужненко

Колишній депутат Верховної Ради Єгор Фірсов повідомив про намір створити політичну партію, яка буде орієнтована на Донбас. Її робоча назва - "Альтернатива".

Напередодні громадська організація "Центр дослідження проблем Східної України" спільно з доцентом кафедри галузевої соціології КНУ імені Тараса Шевченка, кандидатом соціологічних наук Олексієм Боровським провела соціологічне опитування про політичні уподобання на підконтрольних Україні частинах Донецької та Луганської областей.

Воно показало, що жителі Донбасу готові голосувати передусім за проросійські партії, насамперед за "За життя" і Опозиційний блок. У трійку найпопулярніших політиків там входять Євген Мураєв, Вадим Рабинович і Юрій Бойко.

Фірсов вважає, що з Донбасом не працює ніхто, крім колишніх регіоналів, звідси і такий результат.

"Якщо в Україні немає політичної сили, яка могла б якісно і системно працювати з населенням у південних і східних регіонах (я не беру до уваги п'яту колону) і протистояти там реваншу проросійських сил, залишається тільки зробити її самостійно. Іншого виходу немає", - написав він у фейсбуці в середу.

До ініціативної групи, яка працюватиме над створенням партії, крім Фірсова, увійдуть журналіст Денис Казанський, блогер і директор з комунікацій проекту "Ціна держави" Микола Малуха, координатор "Товариства 22 лютого" Денис Каплунов, голова Всеукраїнської асоціації переселенців Руслан Калінін, помічник Фірсова Олексій Митасов.

"Робоча назва нової партії - "Альтернатива", оскільки в проблемних регіонах надто вже часто доводиться чути фразу "альтернативи немає", - зазначив Фірсов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram