ГоловнаПолітика

Турчинов закликав провайдерів починати блокувати "ВКонтакте" і "Одноклассники"

Механізм покарання для постачальників послуг Інтернету готується.

Турчинов закликав провайдерів починати блокувати "ВКонтакте" і "Одноклассники"
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар РНБО Олександр Турчинов визнав, що карати провайдерів за невиконання рішення про заборону "ВКонтакте" і "Одноклассників" у Україні поки що неможливо, але закликав постачальників послуг Інтернету вже починати блокувати ці соцмережі.

"Для того, щоб говорити про санкції щодо провайдерів, я скажу об'єктивно і таке завдання вже поставлено, - нам необхідно внести деякі зміни у законодавство. Але я переконаний, що ми знайдемо аргументи для того, щоб українські провайдери захищали інформаційне поле України, захищали наших громадян від інформаційної агресії", - сказав Турчинов у ефірі "112.Украіна".

Він закликав провайдерів виконувати рішення про блокування російських ресурсів вже зараз.

"Поки СБУ готує інформаційний лист, який, я сподіваюся, вже завтра отримають українські провайдери, звертаюся [з закликом до провайдерів] не чекати інформаційний лист від СБУ, а почати виконувати рішення РНБО та вже сьогодні блокувати російський контент", - зазначив Турчинов.

За його словами, перелік соцмереж та інтернет-ресурсів, що підлягають блокуванню, внесла СБУ.

Нагадаємо, Турчинов заявив, що однією з причин блокування соціальної мережі "ВКонтакте" став піратський контент, який там поширюється.

Рішенням РНБО, яке Президент Петро Порошенко ввів у дію у вівторок, розширено список фізичних і юридичних осіб РФ, щодо яких введено санкції. У розширений список увійшли 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Зокрема, у Україні буде заборонено доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також до Mail.ru і "Яндексу".

Низка провайдерів вже почали підготовку до блокування цих ресурсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram