ГоловнаЕкономікаБізнес

Турчинов назвав піратство однією з причин блокування "ВКонтакте"

"Ми європейська держава і повинні обмежити можливість користуватися піратським контентом".

Турчинов назвав піратство однією з причин блокування "ВКонтакте"

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що однією з причин блокування соціальної мережі "ВКонтакте" став піратський контент, який там поширюється.

"Саме в цих соціальних мережах, в першу чергу "ВКонтакте", найбільше поширюється піратський контент. А ми з вами європейська держава, отримали безвізовий режим і повинні обмежити можливість користуватися піратським контентом. У тому числі з використанням агресивних інформаційних мереж, таких як російські соцмережі", - заявив він журналістам у вівторок.

Нагадаємо, що на початку 2017 року Міжнародний альянс інтелектуальної власності (IIPA) звернувся до Торгової палати США з проханням зняти з України преференції безмитного ввезення окремих груп товарів через високий рівень піратства.

Незважаючи на це, Україна зберегла статус "Країна під пріоритетним наглядом" у щорічному звіті Офісу торгового представника США (2017 Special 301 Report) про стан із захистом інтелектуальної власності в світі.

У цьому звіті експерти Офісу торгового представника США позитивно оцінили окремі заходи, які ухвалила Україна в напрямку поліпшення захисту прав інтелектуальної власності.

Серед іншого, США схвально відгукуються про прийняття в 2016 році законодавства для створення Вищого спеціалізованого суду з питань інтелектуальної власності, який повинен почати свою роботу у вересні 2017 року; про ліквідацію Державної служби інтелектуальної власності, про прийняття закону "Про державну підтримку кінематографії в Україні", що підсилює захист прав інтелектуальної власності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram