ГоловнаЕкономікаБізнес

Трейдер Trafigura вийшов на газовий ринок України

Компанія відкрила офіс в Україні.

Трейдер Trafigura вийшов на газовий ринок України

Один із найбільших у світі трейдерів - Trafigura - сьогодні відкриває свій офіс в Україні.

Про це представники компанії повідомили на зустрічі керівників Національної інвестиційної ради при президенті Борису Ложкіну та Юлії Ковалів.

"Компанія має 65 офісів у 36 країнах світу. Відсьогодні до них приєднається і Україна. Trafigura - третій у світі сировинний трейдер після Vitol і Glencore, що спеціалізується на торгівлі металами, газом, нафтою і мінеральними добривами. Виручка компанії за 2016 рік становила $98,1 млрд. В Україні Trafigura буде працювати на ринку газу. Перші кроки в цьому напрямку компанія здійснила наприкінці минулого року", - повідомляють на сторінці Національної інвестиційної ради в фейсбуці.

Прихід великих міжнародних гравців свідчить про успішність обраного шляху реформування ринку газу, додали там.

Про те, що Trafigura з листопада 2016 року почала торгувати природним газом на внутрішньому ринку України, в січні написало видання ЛІГА.net із посиланням на неназваного власника однієї з великих газових компаній. Повідомляли, що Trafigura в листопаді почала закуповувати природний газ в Європі та реалізовувати його споживачам в Україні, а всі операції проводяться через українську дочірню компанію Trafigura - "Трафігура Юкрейн", зареєстровану в Києві ще в липні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram