ГоловнаПолітика

Яценюк: Україна потребує підтримки США і ЄС

Лідер "Народного фронту" перебуває з візитом в Америці.

Яценюк: Україна потребує підтримки США і ЄС
Фото: nfront.org.ua

У вівторок, 16 травня, під час візиту до Вашингтона лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк зустрівся з президентом США 2009-2017 років Бараком Обамою і віце-президентом США 2009-2017 років Джозефом Байденом. Після завершення зустрічі в інтерв'ю журналістам Арсеній Яценюк зауважив, що Обама і Байден "дуже багато зробили для того, щоб Україна встояла, вижила і щоб сьогодні ми мали ті економічні досягнення, які є в країні, щоб не просто утримати Україну в світовому фокусі, а не дати можливості Росії захопити нашу країну".

"Нам важливо мати двопартійну підтримку. І Республіканська, і Демократична партії в Конгресі та в Сенаті Сполучених Штатів підтримують Україну. І тому треба вести розмову і з республіканцями, і з демократами - з новою американською адміністрацією, і з представниками Демократичної партії в Конгресі та в Сенаті", - зазначив він.

Одним із головних питань, які обговорювали, Арсеній Яценюк назвав постачання оборонної зброї для України: "Сподіваюся на підтримку Конгресу США і на позицію нової американської адміністрації. Якщо таке рішення буде прийнято - це буде чітким сигналом, що Україна залишається пріоритетом, що Україна важлива для Європи і для Сполучених Штатів, що ми захищаємо свою незалежність і одночасно - кордони країн-членів Європейського Союзу та країн-членів НАТО. Тому це політичне рішення, яке має зараз розглядатися новою адміністрацією".

Серед тем переговорів лідер "Народного фронту" назвав також продовження програми модернізації українського війська, розпочатої три роки тому - надання техніки й обладнання та тренування українських військовослужбовців.

"І президент Обама, і віце-президент Байден дуже добре знають, що таке Україна. І позиція їхня така: український успіх важливий для України, але він важливий і для всього світу", - зазначив він.

"І з цим зверненням я йду до американської адміністрації. Ми довели, що можемо боротися. Але боротьба проти озброєного до зубів російського агресора потребує підтримки з боку Європейського Союзу і США", - додав Арсеній Яценюк.

Під час візиту до Вашингтона, який почався вчора, Арсеній Яценюк провів зустрічі з радником президента США з питань Європи та Росії Фіоною Хілл, радником з питань національної безпеки віце-президента США Андреа Томпсон, помічником Державного секретаря США у справах Європи і Євразії Джоном Гефферном, заступником помічника Держсекретаря США Бріджет Брінк, а також виступив у Heritage Foundation і Американському інституті підприємництва. Заплановані його зустрічі з керівництвом Міністерства оборони Сполучених Штатів, Міжнародного валютного фонду і сенаторами США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram