ГоловнаПолітика

Human Rights Watch вимагає скасувати заборону "ВКонтакте" і "Одноклассников"

Правозахисна організація вважає санкції страшним ударом по свободі слова.

Human Rights Watch вимагає скасувати заборону "ВКонтакте" і "Одноклассников"

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch вважає, що президенту Петру Порошенкові слід скасувати заборону інтернет-платформ "ВКонтакте", "Одноклассники" і "Яндекс".

"Одним ходом Петро Порошенко завдав страшного удару по свободі слова в Україні. Це непростиме порушення права українців на отримання інформації за їхнім вибором, Євросоюз та інші міжнародні партнери України повинні негайно закликати Україну скасувати заборону", - заявила дослідник Human Rights Watch з українських питань Таня Купер, повідомляють на сайті організації.

"Це ще один приклад легкості, з якою Президент Порошенко необґрунтовано намагається контролювати громадський дискурс в Україні. Порошенко може спробувати обґрунтувати цей останній крок, але він є цинічним, політично вмотивованим наступом на право отримувати інформацію, що зачіпає мільйони українців, їхнє особисте і професійне життя", - також зазначила Купер.

Рішенням РНБО, яке Президент Петро Порошенко запровадив у вівторок, розширено список фізичних і юридичних осіб РФ, проти яких введено санкції. У розширений список увійшли 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Зокрема, в Україні буде заборонено доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також до Mail.ru і "Яндекс".

Кілька провайдерів уже почали підготовку до блокування цих ресурсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram