ГоловнаСуспільствоЖиття

Провайдерів попередили про штрафи за невиконання указу про заборону російських сайтів

Адмінвідповідальність передбачає штрафи в розмірі до двохсот  неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Провайдерів попередили про штрафи за невиконання указу про заборону російських сайтів
Фото: kontaktis.ru

Інтернет-провайдери зазнають адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян за невиконання указу президента про заборону в Україні низки російських соціальних мереж і веб-сервісів.

Про це повідомляє Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сфері зв'язку та інформатизації.

"Звертаємо увагу операторів, провайдерів телекомунікацій, які надають послуги доступу до Інтернету, що статтею 145 кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено, що порушення умов і правил, які регламентують діяльність у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України, передбачену ліцензіями, дозволами - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від ста до двохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян", - йдеться в повідомленні на сайті відомства у вівторок.

Підкреслюється, що ті ж дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення за порушення, передбачені частиною першою згаданої статті, тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств і організацій усіх форм власності у розмірі від двохсот до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Крім того, згідно зі ст. 148-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення порядку та умов надання послуг зв'язку в мережах загального користування тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб у розмірі від п'ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, рішенням РНБО, яке Президент Петро Порошенко ввів у дію у вівторок, розширено список фізичних і юридичних осіб РФ, щодо яких введено санкції. У розширений список увійшли 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Зокрема, в Україні буде заборонено доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також до Mail.ru і "Яндексу".

Раніше "Укртелеком" приступив до блокування "Вконтакте" і "Одноклассників".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram