ГоловнаПолітика

У разі відкритої агресії Росії воювати буде кожен українець, - Полторак

Порушення перемир'я і мінських домовленостей - на совісті РФ.

У разі відкритої агресії Росії воювати буде кожен українець, - Полторак
Фото: EPA/UPG

Якщо Російська Федерація прийме рішення про відкриту агресію проти України, кожен українець вийде на захист своєї країни.

Про це міністр оборони Степан Полторак заявив у вівторок, 16 травня, в Берліні, де міністр провів зустріч з німецькою колегою Урсулою фон дер Ляєн.

При цьому він запевнив, що Київ не планує повертати контроль над окремими районами Донецької і Луганської областей військовим шляхом.

Втім, Полторак не виключив нових провокацій з боку Росії, повідомляє Deutsche Welle.

"Ми не розглядаємо питання вирішення проблеми захоплення території Донецька і Луганська силовим шляхом. Але кожен громадянин України (...) буде захищати кожен сантиметр своєї землі, якщо Росія ухвалить рішення про відкриту агресію", - сказав Полторак.

Він зазначив, що порушення перемир'я і мінських домовленостей - на совісті Росії, зокрема через постачання військової техніки сепаратистам.

"Ми переконані, що Донецьк і Луганськ - територія України", - додав міністр і анонсував низку важливих рішень уряду і президента для повернення непідконтрольних регіонів, а також анексованого Криму, під юрисдикцію України. Конкретних кроків, втім, Полторак не назвав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram