ГоловнаПолітика

"Відродження" вимагає від уряду створити Державну програму розвитку української сім'ї

За статистикою, 75% багатодітних сімей живуть за межею бідності

"Відродження" вимагає від уряду створити Державну програму розвитку української сім'ї
архивное фото
Фото: предоставлено автором

Партія «Відродження» звернулася до Уряду з вимогою створити Державну програму розвитку української сім'ї. Таку вимогу під час виступу у Верховній Раді озвучив народний депутат групи «Партія «Відродження» Андрій Шипко.

Він зазначив, що демографічна ситуація в країні близька до катастрофи. Щодня в Україні стає на 500 громадян менше. І якщо 1993 року українців було 52 мільйони, зараз кількість громадян скоротилася до 46 мільйонів.

«Я хочу, щоб ми зрозуміли, що це не цифри, це майбутнє нашої держави. За даними ООН, Україна займає 172 місце у світі за темпами народжуваності. За останні три роки ситуація стрімко погіршилася. Причин багато, а результат один - молоді сім'ї не наважуються народжувати другу, а тим паче - третю дитину», - заявив Андрій Шипко.

Народний депутат нагадав, що депутатська група «Партія «Відродження» підготувала і зареєструвала законопроект №6063, спрямований на гарантовану державну соціальну підтримку української родини. Документом передбачено відновлення допомоги з догляду за дитиною, збільшення допомоги при народженні дитини. А саме: 67 тис. гривень підтримки при народженні першої дитини, 95 тис. гривень при народженні другої і 135 тис. гривен допомоги при народженні третьої і більше.

«Нам необхідне відродження української нації. Законопроект №6063, який ініціювала наша група, пройшов слухання в профільному комітеті. Він підтриманий. Ми врахували всі пропозиції груп і фракцій нашого парламенту. Шановні колеги, у нас є унікальна можливість до Христового Воскресіння внести цей законопроект у зал, проголосувати і підтримати, дійсно підтримати українську націю, зробивши добру справу», - зазначив народний депутат.

Також законопроектом №6063 запропоновано повернути безкоштовне харчування в школах для учнів молодших класів, дітей-сиріт, дітей з неповних і багатодітних сімей. Андрій Шипко підкреслив, що, за статистикою, 75% багатодітних сімей живуть за межею бідності, і вони потребують гідного соціального захисту. Саме тому держава повинна контролювати соціальні служби, вести їх постійний моніторинг і аналіз діяльності. Про результати необхідно публічно звітувати перед громадськістю.

«Прошу вважати мій виступ депутатським запитом від нашої групи «Партія «Відродження» в Міністерство соціальної політики України щодо негайної розробки Державної комплексної програми підтримки української родини», - підкреслив Андрій Шипко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram