ГоловнаПолітика

За участь у протестах у Білорусі затримали трьох українців

Всі затримані - чоловіки.

За участь у протестах у Білорусі затримали трьох українців
Фото: EPA/UPG

Під час протестних акцій у День Волі в Мінську міліція затримала трьох громадян України.

Про це заявив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, передає Громадське радіо.

За словами Кирилича, одну людину суд притягнув до відповідальності за дрібне хуліганство та злісну непокору розпорядженням посадової особи і заарештував на 15 діб.

Ще двом українцям суд визначив депортацію. Рішення про депортацію ще не виконане.

"Зараз затримані громадяни України перебувають в Центрі ізоляції правопорушників у Мінську. Посольство звернулося нотою до Міністерства закордонних справ Білорусі з проханням дозволити консульським працівникам відвідати затриманих громадян України", - зазначив Кирилич.

Детальну інформацію про затриманих Василь Кирилич не уточнив, зазначив, що, на його думку, це буде неетично. Повідомив лише, що всі затримані - чоловіки.

Нагадаємо, 25 березня в Білорусі відзначають День Волі. В цей день у Мінську, а також інших містах пройшли акції, хоча міська влада не дала на це дозволу. Співробітники ОМОН оточили активістів, розбили їх на групи і масово затримували, із застосуванням сили. Кілька десятків журналістів, зокрема іноземних, а також правозахисників, також затримали.

В ОБСЄ засудили такі дії силовиків і закликали владу Білорусі утриматися від переслідування інакомислячих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram