ГоловнаПолітика

Порошенко зажадав розпустити податкову міліцію

"Її роботу повинні виконувати не м'язисті хлопці в масках, а ботани".

Порошенко зажадав розпустити податкову міліцію
Фото: www.volynpost.com

Президент Петро Порошенко зажадав розпустити податкову міліцію.

Про це він сказав у понеділок на засіданні Ради регіонального розвитку.

"Кілька десятків років триває дискусія про долю податкової поліції. Ще кілька років тому говорили про вплив санепідемстанції на бізнес, про вплив пожежних на бізнес, про вплив екологів, інших... Було три священні корови: СБУ, поліція і податкова міліція, яку ніхто чіпати не міг", - заявив Порошенко.

"Я впевнений, що прийшла пора ставити крапку. Моя пряма політична воля в тому, що цю структуру - податкову міліцію - потрібно ліквідувати. Її роботу повинні виконувати не м'язисті хлопці в масках, а ботани в білих комірцях через аналітичну роботу", - додав він.

Президент заявив, що готовий особисто внести до Верховної Ради законопроект про створення нової Служби фінансових розслідувань, яка замінить податкову міліцію.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Верховна Рада внесла низку змін до Податкового кодексу. В одній із них депутати помилилися, і замість того, щоб дочекатися нового закону про створення Служби фінансових розслідувань, ліквідували податкову міліцію з 1 січня 2017 року.

Міністерство фінансів наполягає, що потрібно скористатися цією ситуацією і прийняти закон про фінансову поліцію. Податковий комітет Ради всупереч позиції міністра запропонував поправку про відновлення податкової міліції. 23 лютого парламент відхилив її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram