ГоловнаПолітика

Порошенко назвав дострокові вибори загрозою для України

"Передвиборна кампанія поставила б на паузу всі реформи мінімум на рік".

Порошенко назвав дострокові вибори загрозою для України
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку пояснив, чому він категорично проти дострокових парламентських виборів.

На його думку, від їхнього проведення виграє тільки Росія.

"Повторне народження і зміцнення наших Збройних Сил спонукало Кремль примножити свої зусилля з внутрішньої дестабілізації в Україні. Інформаційна війна, поширення фейкових новин, сіяння паніки і розчарування, стимуляція і симуляція протестних рухів і маніпуляція у своїх інтересах деякими праворадикальними угрупованнями, просування лукавої ідеї дострокових виборів, щоб посилити представництво лояльних до Кремля сил, відрядження в Україну диверсійних групи, підготовка терористичних актів - ось далеко неповний інструментарій Кремля", - заявив Президент України.

"До політичних ризиків, які є загрозою економічному зростанню, безумовно, належать і дострокові вибори. Друзі, я щиро поважаю вибори, в тому числі і дострокові. Поважаю як елемент демократії, ключову технологію народовладдя", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що у 2014 році оголосив дострокові парламентські вибори, коли там більшість становили регіонали і Рада не могла ефективно працювати. На його думку, зараз ситуація абсолютно інша.

"Я регулярно вивчаю опитування громадської думки і не бачу ніякої перспективи, щоб у результаті позачергового голосування був би обраний парламент з більшим реформаторським потенціалом, ніж працює зараз. Передвиборна кампанія поставила б на паузу всі реформи мінімум на рік. А далі склад нової Ради виявився б таким строкатим і розрізненим, що годі й сподіватися на створення якоїсь коаліції. Ось чому я категорично проти перевиборів, яких найгучніше вимагає так звана широка опозиція. Кістяк цієї опозиції - дві партії, які вісім років тому лише дивом не створили широку коаліцію, які з 6-го по 14-й рік по черзі змінювалися біля державного керма і за якими досі прибираємо", - заявив Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram