ГоловнаПолітика

Група європейських депутатів приїхала у Крим. Україна введе проти них санкції

Серед них - сербські русофіли.

Група європейських депутатів приїхала у Крим. Україна введе проти них санкції
Фото: inforesist.org

У неділю, 19 березня, в окупований Росією Крим незаконно в'їхала група європейських депутатів, серед яких - представники парламенту Сербії від радикальної партії Мілован Боїч і Дубравко Боїч, член президії Сербської радикальної партії Олександр Шешель, сербський письменник і політолог, професор Баня-Лукського університету Срджа Трифкович, а також член палати депутатів парламенту Чеської Республіки Ярослав Голик (член міжпарламентської групи дружби з Україною).

Про це пише російське "РИА Новости Крым".

Стверджують, що на півострів прибудуть депутати Європарламенту і національних парламентів Великобританії, Чехії, Литви, Латвії, Угорщини, Чорногорії, Сербії, а також політики з Бразилії, Киргизстану і навіть самої України.

Зазначають, що делегати перебуватимуть у Криму 19-21 березня. Поїздка приурочена до річниці окупації Криму.

На сайті Ради національної безпеки і оборони України з'явилося повідомлення про те, що якщо ця інформація підтвердиться, проти європейців будуть вводити санкції.

"Окрім того, перевірки потребує також інформація про участь у цій пропагандистській акції українських громадян, у разі підтвердження їхнього перебування в Криму, повинні бути відкриті кримінальні провадження відповідно до чинного законодавства", - заявив із цього приводу секретар РНБО Олександр Турчинов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram