ГоловнаПолітика

Кабмін почав відбір аудитора для НАБУ

Саєнко і Петренко зустрілися з представниками громадськості.

Кабінет Міністрів почав відбір свого представника для аудиту Національного антикорупційного бюро.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив у фейсбуці.

"Олександр Саєнко (міністр Кабінету Міністрів - ред.) і Павло Петренко (міністр юстиції - ред.) зустрілися з представниками громадськості з приводу відкритого відбору представника від уряду до складу комісії, яка проводитиме незалежну оцінку роботи НАБУ", - написав глава уряду.

Гройсман зазначив, що дуже важливо, щоб цей відбір був максимально прозорим заради того, щоб вибрати дійсно гідного і професійного кандидата з бездоганною репутацією і професійними навичками.

"Очікую конструктивного діалогу влади і громадськості та обрання по-справжньому відповідального представника", - додав прем'єр-міністр.

Як повідомляли, Верховна Рада в четвер знову не змогла заповнити свою квоту в комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України. За включення цього питання в порядок денний проголосували лише 205 народних депутатів.

Члени комітету запропонували парламенту розглянути дві кандидатури на включення в комісію: британця Найджела Брауна і американця Роберта Сторча. Частина депутатів вважає, що Браун - кишеньковий кандидат влади, який забезпечить їй контроль над НАБУ, оскільки ця комісія може ініціювати звільнення директора бюро Артема Ситника.

Комісія аудиторів НАБУ повинна складатися з трьох осіб - від Ради, Кабміну і Президента.

Нагадаємо, що перша невдала спроба обрати аудитора НАБУ відбулася 23 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram